keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Joulukalenteri luukku 10 - 10+1 hevoselokuvaa


Sini

Tästä luukusta löytyy muutama leffavinkki vaikka joululomatekemiseksi. Osan elokuvista olen itse nähnyt, osa on vielä katsottavien listalla. Hevosleffat ovat yleensä vähän samaa kaavaa toistavia; joko lapsi kesyttää hevosen muiden varoittelusta huolimatta tai elokuvan hevonen on annettava pois, mutta se päätyy kuitenkin lopulta mutkien kautta alkuperäiselle omistajalleen. Sellaisia sisältyy myös tähän listaan. Jotenkin ne yhteiset kasvutarinat ja kohtaamiset on kuitenkin tosi symppiksiä hyvän mielen tuojia, vaikka varsinkin lopun voi yleensä arvata ennalta.

Kaikki elokuvat on linkitetty IMDb:hen, josta niistä voi halutessaan lukea enemmän (englanniksi tosin). Osasta liitin mukaan myös trailerin tai muun pätkän. 


Varmaankin kaikkien hevosharrastajen tuntema elokuva. Jos et ole vielä nähnyt, nyt on korkea aika!


Vanha elokuva, johon törmäsin sattumalta etsiessäni materiaalia luukkuun. En pikaisella etsimisellä löytänyt tälle suomenkielistä nimeä tai koko elokuvaa katsottavaksi mistään, mutta tämä olisi mielenkiintoinen nähdä. Ja hei, siinä on poneja!


Ostwind

Katsoin tämän jokin aika sitten, kun näin leffakanavalla. Peruskiva elokuva, tässä mielenkiintoisinta ehkä harjoitukset, joita Mika tekee, ennen kuin pääsee hevosen selkään, vaikkei niistä ehkä suoraan ole omaan harjoitteluun mukaan otettaviksi. Kiinnostava näkökulma ratsastukseen kuitenkin!


Laukkaava sydän / Wild hearts can't be broken

Mielenkiintoiselta vaikuttava elokuva sukeltajahevosista, on mulla katsottavien listalla.

The Wild Stallion

Tästä en juuri mitään tiedä, mutta leffassa näyttäisi olevan napakoita pikkutyttöjä puolustamassa hevosten oikeuksia, toimii aina!


Flicka - Flicka 2 - Flicka: Country Pride

Näin ykkösosan joskus aikoja sitten, nyttemmin on ilmestynyt jatko-osat, jotka aion kyllä ihan mielenkiinnosta katsoa. Ensimmäinen osa oli ainakin ihan hyvä.

Rodeoprinsessa / Cowgirls 'n Angels

Määrätietoisesta pikkuratsastajasta kertova elokuva tämäkin. Tällaisista elokuvista tulee aina niin hyvä mieli; sanavalmiit lapset laittavat jauhot suuhun isommilleen ja pääsevät juuri niin pitkälle kuin haluavat.

Running Free

Myös tämän olen nähnyt monta vuotta sitten. Näitä Lassie-tyyppisiä kotiinpaluuleffoja, varma valinta katsottavaksi. Etenkin, kun ponien lisäksi myös varsat on söpöjä (;


Myös kotiinpaluusta kertova elokuva, eli toimii.

The Cup

Siitä erikoinen laukkaleffa, että tässä näkökulma on jockeyssä, eikä niinkään hevosessa, vaikka toki nekin tässä isoa osaa näyttelevät. Secretariat - Seabiscuit - Dreamer

Ja lisää laukkaelokuvia, jotka on varmaankin yhtä tuttuja kuin Sotahevonenkin. Näitä vaan jaksaa katsoa uudestaan ja uudestaan. Ja joka kerta jännittää, voittaako hevonen sen viimeisen tärkeän kisan, viekö vihamiehet hevosen pois omistajiltaan...

Oliko tuttuja leffoja, saitteko uutta katsottavaa? Mitä elokuvia te lisäisitte listaan?

2 kommenttia:

  1. En oo nähny noista vissiin yhtäkään, hups... :D Mutta lisäisin tuohon ehottomasti Spirit - villi ja vapaa -leffan. Ja nimenomaan suomenkielisenä! Nähty lukemattomia kertoja joskus pienenä, ja toimii yhä edelleen. Ehkä parhaita leffoja ikinä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha :D Mutta hyvä kuitenkin, ettei ollut pelkkiä tuttuja elokuvia! Ja joo, se on kyllä hyvä leffa, ja sopisi listaan muutenkin piirrettyjä edustamaan, tuossa kun nyt on vain näyteltyjä! :)

      Poista