lauantai 13. joulukuuta 2014

Joulukalenteri luukku 13 - Veeran tallin joulu


Heippa vaan kaikille! Tällä kertaa saatte lueskella täällä Ponitytön pilvilinnoissa pyörivästä joulukalenterista vierailevan kirjoittajan raapustuksia. Ihan ensimmäiseksi voisin muutamalla hassulla lauseella vähän valaista millainen ihminen täällä tällä kertaa näpyttelee.


Olen siis Veera, huimat 14-vuotta keväällä täyttänyt tyttö Mikkelistä. Hevosiin on tullut hurahdettua jo pienenä, ja tällä hetkellä tallista löytyy neljä kaviokasta. (Tosin, silleen tarkemmin sanottuna kaksi hevosta ja kaksi aasia) Karvakorvat asustelevat meillä kotona omassa pihassa sijaitsevassa tallissa, joka remppailtiin navetasta hevosten asuinpaikaksi 2012 kesällä.

Laumaan kuuluvat tällä hetkellä Lucia- ja Daisy-aasit, Sara-poni sekä pomon asemassa toimiva Disa-hevonen. Kirjoittelen myös omaa blogia (klik), josta voit halutessasi lukea enemmän edellä mainituista elikoista.

1512714_458349977620483_1263259503_n.jpg

Mutta nyt kuitenkin itse luukun sisältöön ja aiheeseen; meidän tallin jouluun. Ajattelin siis kertoa teille vähän miten meidän tallissa vietetään joulua. Okeiokei, en ajatellut, vaan Anni ja Elli tämän aiheidean keksivät. Tuskin olisin itse mitään hoksannut! :D

Tietysti ensimmäisenä tallissa tulisi suorittaa jo pari viikkoa aikaisemmin kunnon joulusiivous. Kun paikat on saatu siistiksi, voi aloittaa jo koristelemaan. Tallin pihassa sijaitsevaan kuuseen on ihan kiva ripustaa jouluvalot, karsinoiden nimikyltteihin voi pyöritellä joulunpunaista nauhaa sekä tallin ulko-oveen ripustaa havukranssin, jonka voi pyhien jälkeen syöttää hevosille. Ikkunoihinhan voi laittaa vaikkapa kyntteliköt, mutta tallissa on turvallisuuden kannalta parempi laittaa ihan sähköiset versiot kuin oikealla tulella varustetut kynttilät. Ja tietysti, ponien joulukalenterit täytyy ripustaa karsinoiden oviin, ellei sitä ole jo tehty aikaisemmin!

1jouluvalot.jpg

Itse aattona on meillä muodostunut ainenkin perinteeksi käydä joulumaastossa yhdessä naapuritallien väen kanssa. Hevosille puetaan tonttulakit, punaiset huovat sekä jouluiset pintelit. Kulkuset ovat kiva lisä ja luovat tunnelmaa. Lisäksi ratsastajankin täytyy muistaa pukeutua jouluisiin väreihin ja laittaa kypärän päälle tonttuhattu.

Maastossa ponien (ja kuskien) lempparijutuksi on muodostunut hankilaukat. Mikäs sen ihanampaa, kuin päästellä täysiä pitkin peltoa tai järvenjäätä ihanan puuterilumen pöllytessä ja ratsujen pinkoessa yhä vain kovempaa eteenpäin kilpailuvietin syttyessä.

Valitettavasti tietty viime aattona ei joulu ollut kovinkaan luminen, mutta toivoa sopii, että tänä jouluna maa olisi kauttaaltaan valkean pakkaslumen peitossa!

393156_288908461231303_1056529432_n.jpg

Maastoilun jälkeen on kiva lämmitellä glögin ja pipareiden ääressä. Hevosille voi heittää tarhoihin kuusenoksia leikkikaluiksi. Illemmalla ne saavat muutamat ylimääräiset porkkanat ja omenat. On kuitenkin hyvä muistaa, ettei kauraturpien ruokintaa saati liikuntaa kannata kovin radikaalisti muokata vaikka joulu onkin.

Illasta ponit odottavat vielä ennen nukkumaanmenoa tietenkin omia lahjojaan. Syötävät paketit ovat varmasti monien mieleen, ainenkin meillä nämä pallerot rakastavat kaikkea minkä voi kitusiinsa ahtaa.

1111.jpg
“Ai mitenkä niin olen hiukan pyöreä?”


Millainen joulu teidän tallissa vietetään?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti