sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Joulukalenteri luukku 21 - Joulukoristeasiaa


Elli

Höpinää joulukoristeista, sekä niiden oikeanlaisuudesta.Mä oon ihan kamala neurootikko joulukoristeiden suhteen. En siedä ollenkaan mitään värivaloja, rumia palloja joulukuusessa eikä niitä röyhelöisiä koristenauhoja saa olla kuin maksimissaan kaksi per kuusi. Saatika vilkkuvia valoja, ei missään eikä yhtäkään. Varsinkaan erivärikirjavia vilkkuvaloja, hyi. Siniset led-valot on siinä ja siinä, yksikseen ne ehkä menee, mutta ei ikinä saa sekoittaa ledejä ja tavallisia valkoisia valoja!


Millaisia koristeiden sitten pitää olla? Yksinkertaisia ja kauniita. Ei liikaa värejä, eikä muutakaan krumeluuria. Ehkä jopa vähän söpöjä, kuten joku kynttiläsomiste tai joulukuusen yksittäinen koriste. Harmonisia keskenään, yhteensointuvia värejä ja kokoja myöten. Joulun kohdalla värejä, joista tykkään erityisesti on punainen ja valkea, myös harmaa ja ruskee on ihan hyviä. Ei keltaista, sinistä, lilaa, ei mitään semmoisia eijouluisia-värejä, eikä myöskään semmoista valovihreää (ainoa sallittu vihreä on tummanvihreä, eli siis kuusenvihreä). 


Meillä koristeltiin kuusi tänä vuonna aika aikaisin, nimittäin jo tänään. Konkreettiset joulujutut, kuten kuusen hakeminen ja koristelu, kuuluu mun mielestä tehdä korkeintaan jouluaattoa edeltävänä päivänä. Arvostan tosi paljon sitä, että meillä on kunnollisia vanhoja koristeita. Melkein kaikki ne on semmoisia, jotka mä muistan olleen meillä aina. Tietysti joukossa on koulussa itsetehtyjä juttuja, mitkä on ihan kivoja koska nekin on nättejä.
Isojen joulujuttujen sijaan pienempiä kuten joulutorttujen ja piparien tekemistä, glögin juomista, valojen ripustamista ja lahjahankintoja on ihan ok tehdä jo lokakuusta lähtien. Lahjat mä yleensä hankin tosi myöhään, mutta muita asioita kyllä teen tosi paljon jo ennen joulua. Luumuhillon ja glögin myyntikaudesta on vaan pakko ottaa kaikki ilo irti. 


Tää neuroottisuus on aivan kotoa opittu, oon tosin jalostanut sitä vielä vähän pidemmälle kuin äiti. Luojan kiitos oon ymmärtänyt hankkia kavereita, jotka on samoilla linjoilla koristelun suhteen mun kanssa, varsinkin noiden värivalojen suhteen. Esimerkiksi Amerikka on sellainen paikka, johon en tosiaan halua jouluna, ihan vaan sen koristemäärän takia. Ja koska lumi on yksi suurin joulufiiliksen luoja, eikä sitä rapakon takana välttämättä ole.

ps. jouluaattoon on kolme (siis kolme, k o l m e) yötä!

Onko joku teistä samanlainen jouluneurootikko?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti