perjantai 5. joulukuuta 2014

Joulukalenteri luukku 5 - Ai sullakin on lahja-ahdistus?


Elli

Ehkäpä näistä kollaaseista saat vinkkejä heppoja harrastavan kaverin lahjoihin? Kuvat ja tuotteet Hööksistä.

Ensimmäisessä kollaasissa on melko peruskaurakamaa, jota jokainen heppaihminen (hevosenomistajat ainakin) tarvitsee.

1. Stübbenin glyseriinisaippua nahkavarusteiden puhdistukseen. Uskallan väittää että satulasaippua on pakkohankinta kaikille, ainakin niille hevosellisille kavereille. Siispä hyötytavara, jollaisia on aina mukava saada tietäen, ettei seuraavaa purnukkaa tarvitse ostaa omilla rahoilla.

2. Jalkaheijastimet ja rintaremmi. Suomen talvi on synkkä, pitkä ja pimeä, ainakin lumien tuloon asti. Pimeys ei siltikään vähene, joten maastoilevalle ratsukolle oivallinen ja turvallisuutta vahvistava lahjaidea on heijastinvarusteet. 

3. Yleismallinen satulahuopa, koska näitä ratsukot tarvitsevat aina...

4. ... ja sävysävyyn huovan kanssa olevat jännesuojat. Myös samanväriset pintelit ja huopa näyttävät hyvältä, pieni sisäinen varusteratsastajani hihkuu innosta aina nähdessään sopivasti yhteensointuvia varusteita.

5, Pöläri suoraan Englannista! Puuselkäiset harjat on kivoja kädessä, minkä lisäksi niihin saa tehtyä vaikka minkälaista koristusta, jos vaan pensseli tai kynä kestää kädessä. 

6. Suuri helpotus harjaukseen ovat magic brushit. Itse oon tykännyt harjailla näillä tosi paljon, eivätkä nää kulu käsittääkseni ihan heti puhkikaan. Kolmen harjan yhteispakkaus on kätevä idea, harjoja on hetkeksi aikaa.


Toisessa setissä on vähän pienemmän heppaihmisen käyttöön ajateltuja tavaroita.

1. Mukavan lämpimän näköinen pipo. Tykästyin erityisesti tuohon kirkasväriseen tupsuun!

2. Ratsastussukkia tarvitaan aina, se on fakta. Mielestäni sukat itsessään ovat vähän tylsä lahja, joten näiden kanssa ehdottomasti jotain muutakin kivaa, vaikka veikeä kuviointi näissä kyseisissä sukissa piristämässä onkin.

3. Käsilenkillinen yleisharja ja kaviokoukku, joilla pikkuinen heppailija pääsee harjoittelemaan hoitotoimenpiteitä, esimerkiksi...

4. ...kepparilla! Näppäräkätinen ompelee itse (muutaman luukun päästä ilmestyy tämän bloggaajan ompeluohje(tai ainakin ompeluyrityksen tuloksia)), mutta saa näitä valmiinakin. Taatusti mieleenjäävä lahja!

Viimeisessä kollaasissa on kasattu esimerkiksi kisaamista harrastavalle kaverille soveltuvia lahjoja, toki nämä menevät myös arkikäytössä.

1. Kolmen kilon namiämpäri, makuina omena ja kaneli, sekä jokaisessa pöntössä yllätys. En tiedä muista, mutta itselläni on aina jotain nameja taskussa, joita sitten jakelen esimerkiksi Raisulle (sovitaanko ettette kerro Annille). Voisi ainakin se suomiputte tykätä, jos leivänpalojen sijaan saisikin makunameja.

2. Kaarimuotoiltu kaksiosainen blingiotsapanta ois niin mun hepalle sopiva lahja. Mukava piristys arkikäyttöön ja miksei myös kisoihin muun siistin varustuksen lisäksi. 

3. Otsapannan kanssa kivasti yhteen sointuva käsikoru, jota voi käyttää myös esimerkiksi nutturassakin. Mielestäni sopisi oikein kivasti myös arkikäyttöön, kenties jopa tallin ulkopuolelle.

4. Lamicellin satulahuopa, jossa hillityt mutta kuitenkin vähän normihuovasta poikkeavammat kantit, tähän tykästyin erityisesti.

5. Samaa sarjaa oleva korvahuppu. Tykkään tosi paljon juurikin satulahuovan ja korvahupun yhteneväisyydestä, nää ton otsapannan kanssa niin se on siinä!

6. Koska aina tarvitaan karvankiillotussuihketta. Tai jos ei aina, niin ainakin heppan letityksessä selvityssuihke helpottaa tosi paljon ja samalla aineella on kätevä saada tehtyä loppusilaus hevosen siisteyteen. Ja jos kilparatsukkolinjalla pysytään, niin kiillotussuihketta kuuluu suihkuttaa sen verran paljon että vastustajat sokaistuu ;)

2 kommenttia:

  1. Ahneille kopoteille kyllä yleensä kelpaa syötäväksi melkein mikä tahansa, mutta vielä en ole törmännyt heppanameihin, mitkä voittaisivat kuivan ruisleivän, omenan tai porkkanan. :D Ja miä nyt oon kyllä henk.koht ihan kyllästynytkin kaikkiin teollisiin nameihin... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe aidot "kotiherkut" taitaa kyllä olla monen lemppareita :D Mua henkkoht vähän jotkut heppanamit epäilyttääkin (nää vaikutti kyllä ihan hyville) mutta tietysti ne on hyviä korvaamaan jos ei saatavilla kotinameja ole :)

      Poista