maanantai 8. joulukuuta 2014

Joulukalenteri luukku 8 - Lahjavinkkejä hevoselle


© Elli P.
Sini

Moikka! Pääsin taas vierailemaan Ellin blogiin, tällä kertaa Annin tuuraajaksi parin luukun ajaksi. Viime visiittini oli viime vuoden kalenterissa, jossa kirjoitin lahjaideoista hevosharrastajille. Tässä luukussa on vuorostaan muutama lahjaidea hevoselle. Hevoselle käy lahjaksi toki vaikka satulahuopa tai muu varuste, mutta luukkuun olen yrittänyt keksiä lahjoja, joita hevonenkin ehkä osaa arvostaa, ainakin tietämättään. Kuvat ja tuotteet ovat Hööksiltä, lukuunottamatta Likit-kiviä, jotka ovat Börjesiltä.


Lahjaideoita hevoselle

lahjatg

1. Rapsuttelusta tykkäävälle hepalle hierontaharja on varmasti kiva lahja. Hööksiltä löytyy tuollainen kumisukatyyppinen, muualla bongasin esimerkiksi kuulilla varustettuja hierontaharjoja.

2. Kaikenlaiset herkut ovat varmaankin suurimmassa arvossa, jos hevosilta kysytään. Esimerkiksi Likit-kivi voisi olla kiva lahja; siinä herkkuun yhdistyy myös tekeminen karsinassa. Kaupan namien sijaan voi lahjaksi antaa myös vähemmän käsiteltyjä herkkuja, vaikka kuivaa leipää tai porkkanaa.

3. Hieman tavallisia herkkuja 'hyödyllisempi' lahja on Himalaya-suolakivi. Suolakivi on helppo tapa varmistaa hevosen riittävä suolansaanti, joten käytännöllisistä lahjoista pitävälle on tämä hyvä vaihtoehto.

4. Hyvä lahja hevoselle on myös uudet, mukavat suitset. Kuvan Micklemit on suunniteltu niin, etteivät ne paina hevosen pään hermoja. Suurempi valikoima hevoselle mukavaksi muotoiltuja suitsia löytyy esimerkiksi PS of Swedeniltä.

5. Pimeällä heijastinten käyttö on oikeastaan välttämätöntä. Hevonen ei ehkä ymmärrä joka paikkaan kiinnitettyjen heijastinten päälle, mutta on varmasti hevosellekkin mukavampaa, kun autoilijat huomaavat hevosen ajoissa ja ehtivät hidastaa ennen ohitusta. Heijastinloimi on hyvä lisä maastoiluvarustukseen, mutta kaipaa kyllä kaveriksi vielä heijastimia, jotka näkyvät myös eteenpäin.

6. Uudet pehmeät päitset vanhojen koppuraisten tilalle ovat hevosellekin mukava lahja. Kuvassa Hööksin päitset.

7. Leikkivälle hevoselle lelu on hyvä lahjaidea. Tarhassa ämpäreitä heittelevälle hepalle Jolly Ball -pallon luulisi olevan mieluisa ja käyttöön pääsevä lahja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti