maanantai 2. helmikuuta 2015

Kesäsuunnitelmia

Kesästä 2015 on todennäköisesti (toivottavasti) tulossa täysin erilainen kuin aijemmista kesistä.


No joo tietysti, ajattelee nyt joku etusormenheiluttajaihminen siellä, eihän yksikään kesä ole samanlainen kuin edellinen. Joo ei niin, mutta kun nyt on ihan uudenlaiset pläänitkin! Oon nimittäin jakanut seuraavanlaista ilmoitusta muutamaan paikkaan:

"16-vuotias mikkeliläistyttö etsii alustavasti heppakaveria vuokralle/ylläpitoon kesäksi 2015 (ensisijaisesti koulun loma-ajalle toukokuun lopulta elokuun puoliväliin, mutta sovittaessa muukin aika mahdollinen). Hakusessa olisi kiltti ja mukava monitoimikaveri varusteineen kaikkineen, niin kentälle kuin maastoiluun. Plussaa ajo- ja uittomahdollisuudesta. Tärkeimpiä kriteerejä ovat maastovarmuus, ehdoton luotettavuus ja toimivuus erilaisissa vastaan tulevissa tilanteissa. Ei roturasismia, mutta sopiva kokohaarukka kaviokkaalle on noin 140-170cm, pituutta itseltä löytyy reilut 170 cm. Hevonen tulisi maalaistallille Mikkeliin noin seitsemän kilometrin päähän meiltä kotoa, ystävän pihamaalle suomenpienhevosruuna seuranaan (mahdollisesti mukaan saattaa liittyä myös kolmas hevonen).
Omaa hevoskokemusta löytyy kymmenen vuoden ajalta, siitä suurin osa on keskitytty rentoon meininkiin. Ratsastuksen lisäksi hoituu ajo ja ohjasajotouhut. Koulupuolelta taidot riittää suurin piirtein heA:hen asti, esteillä olen hypännyt 70cm:ä. Enkkupuolen lisäksi olen opetellut lännenratsastuksen alkeita, sekä touhuillut maastakäsin niin varsojen kuin aikuistenkin kanssa. Takana monipuolinen rotukattaus shettiksistä issikoiden ja suokkien kautta appaloosiin ja ranskalaisiin kylmäverisiin asti, joten monenlaista on tullut nähtyä ja koettua.

Ehdotuksia otetaan vastaan, tarjoa rohkeasti vaikkei ihan kaikki kriteerit täyttyisikään, puhumalla on asiat ennenkin ratkenneet. Tarkoituksena maksaa suurin osa itselle osuvista kustannuksista omilla kesätyörahoilla, joten sopimuksen lukkoonlyöminen on ajankohtaista vasta työpaikan varmistuttua, en tahdo vanhempieni joutuvan maksamaan sitä, minkä itse kesätyörahoillani voisin.
Sähköposti: ellipolho@hotmail.com
© Anni L.
"

© Kati P

Ensi kesälle olisi siis tarkoituksena löytää heppa. Tämä päätös siksi, että haluaisin nähdä millaiseen itsenäiseen touhuiluun mun omat taidot riittää, sekä ottaa kesän aika rennosti hevosten parissa paljon touhuillen. Lisäksi kiinnostaa nähdä muutos (mikäli sellaista ilmenee) hevosen vaikutuksessa omaan ratsastukseen. Tunneilla kun hepat vaihtuu melkein viikoittain ja keneenkään ei oikein kiinny, niin olisi kiva nähdä miten omat taidot kehittyisi, kun alla olisi sama heppa pitkän aikaa. Ja tietysti mahdollistaahan ylläpito/vuokraus kaikenlaisen hevostouhuilun lisääntymisen :)


Toki kaikenlainen tarkempi sopiminen, eli mm. papereiden allekirjoittaminen lopullisesti tapahtuu vasta, kun oon saanut työpaikan. Tämä siksi, etten halua vanhemmille maksettavaki isoa rahasummaa mun heppatouhua ja kotona sluibailua vastaan vaan siksi, että hätiköin sopimusten kanssa ennen työpaikkaa. Varmasti hieman rajoittava tekijä hevostarjonnan suhteen, mutta toivon että ihmiset ymmärtäisivät mun kannan asiaan, koska haluan kantaa tästä itse vastuun. Työpaikkoja olen muutamaa kysellyt ja toivottavasti saisin paikan jostakin, mutta tietysti on vielä haettava muitakin.


Jos joku siis tietää hevosesta/ponista, joka olisi kesäkotia vailla, niin saa vinkkailla! Myös kokemuksia ylläpitokuvioista kuulisin oikein mielelläni :)

4 kommenttia:

 1. Itsellä ei olisi mitään vinkkiä mistä saisi kesäksi pollen! :(
  Mutta onnea etsintöihin:)
  Jatkatko sitten syksyllä tunteja Niemenpellolla vai missä?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) En tiedä vielä syksystä, riippuu ihan koulukuvioista ja muista, mutta mikäli mitään ihmeitä ei tule niin enköhän :)

   Poista