torstai 20. elokuuta 2015

Haaste

Pitkästä aikaa haastepostausta, tällä kertaa Liebster Awards haaste ja haastajana Tallin tarinoita-blogi !

Haasteen ideana on saada näkyvyyttä alle 200 lukijan blogeille. Haasteessa on vain neljä sääntöä:
1. Kiitä sinut haastanutta blogia ja linkkaa hänen bloginsa
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 eri kysymykseen
3. Nimeä ja linkkaa 11 Liebster award-haasteen ansainnutta alle 200 lukijan blogia
4. Keksi 11 uutta kysymystä haastetuille!

1. Oletko koskaan uittanut hevosta? 
Olen! Hevosen uimasyvyyksissä en ole uittaessa käynyt, mutta muuten on tullut suht paljon puljattua vedessä, uittaminen on ihan mahtavaa kesäpuuhaa! :)

Heinäkuu 2014, uittamassa Fimur frá Niemenpeltoa, © Anni L

2. Kauan olet ratsastanut?
Viime keväänä tuli yhdeksän vuotta täyteen, kymppiä kohti!

3. Kuinka monella tallilla olet käynyt ratsastamassa?
Kolmella ratsastuskoululla, yhdellä vaellustallilla, sekä muutamalla pikkutallilla. 

4. Lempi vuodenaikasi hevosten kanssa? Perustele.
Apua, tää on paha. Ei syksy, koska on pimeetä, kylmää ja märkää. Talvella on kylmää, mutta tykkään kyllä talvesta, jos on kunnolla lunta. Keväisin yleensä talleilla tapahtuu tosi paljon, syntyy varsoja, hepat pääsee laitumelle, tunnit siirtyvät maneesista kentälle.. Allergikkoa kevät kuitenkin vähän rasittaa, heinäpöly ja hevoset ei oo nenäystävällinen kombo siitepölykauden keskellä. Ehkä se siis on kesä, on lämmintä, pystyy touhuamaan ulkona, pääsee uittamaan, koulu ei vie aikaa ja kaikkea muutakin kivaa :)5. Ratsastatko mielummin satulan kanssa vai ilman? 
Tääkin on kyllä aika paha. Riippuu vähän tilanteesta, jos ohjelmassa on rentoa höntsäilyä niin ilman, jos taas kunnon tekemistä niin mieluusti satulalla. Ilman satulaa meneminen on mahtava tapa parantaa omaa tasapainoaan ja sillä tavoin tuntee hepan liikkeet paljon selvemmin, joten ilman satulaakin kannattaa kyllä mennä. Lisäksi talvisin kovalla pakkasella pysyy paremmin lämpimänä ratsastamalla ilman satulaa, kun heppa lämmittää.

Marraskuu 2014, Svandis frá Niemenpelto, © Anni L

6. Missä ratsastat mieluiten?
Apua, onpas nyt vaikeita kysymyksiä! Tykkään ratsastaa oikeastaan missä vaan, niin kentällä, maneesissa, kuin maastossakin. Monipuolisuus kunniaan :)

7. Mikä sinusta on kaikkein parasta hevosissa?
Se tunne, kun jokin asia onnistuu. Hyvin mennyt ratsastuskerta tai jokin paljon pienempi asia, kuten kavoiden puhdistus oppikirjamaisen onnistuneesti. Hevoset ovat kooltaan isoja ja syvällä sisimmässään villieläimiä, joten on huikeaa saada yhteys hevoseen ja kokea onnistumisen tunteita.

8. Mikä on sinusta hauskinta ratsastuksessa?
Hauskinta on varmastikin omalla porukalla tehdyt puskarymymaastoreissut.

9. Millainen olisi täydellinen päivä tallilla?
Kiva kesäpäivä, lämmin muttei liian kuuma. Hyvä seura ja paljon tekemistä, esimerkiksi varusteiden pesua, varsojen kanssa touhuilua ja ratsastamista. Yksinkertaisista asioista muodostuu loppupeleissä usein kaikista parhaimmat jutut.

Ei välttämättä täyellinen päivä, mutta mahtava hetki varsalaitumella kesäkuussa 2015. Vasemmalla Niemenpellon Minni, oikealla Niemenpellon Minella. © Anni L

10. Suosikkihevosrotusi?
No tähän on kyllä ihan mahdotonta vastata :D Tykkään touhuilla kaikenlaista kunnon monitoimiponirodun eli shettisten kanssa, toisaalta islanninhevosmaastot on ihan parhautta ja sitten taas monen monta suosikkihetkeä heppailun parista on tullut koettua vaikkapa suomenhevosten kanssa. Monipuolisuutta suosin siis tässäkin!


Koulutunti heinäkuussa 2015, ratsuna suomenhevostamma Hennylän Tuuli, © Anni L

11. Jos saisit olla viikon ajan jokin eläin, mikä olisit?
Ehkä vähän itsestäänselvää, mutta varmaankin hevonen, jospa sitten oppisi ymmärtämään maailmaa siitäkin näkökulmasta paremmin.Mun seuraamieni blogien listalta ei taida edes 11:sta alle 200 lukijan blogia löytyä, joten jätetään varsinainen haastaminen toiseen kertaan. Alla kuitenkin muutama blogi, joihin kävin kommentoimassa, ja jotka omiin suosikkiblogeihin tällä hetkellä lukeutuu. 

Villitti
Porkkanan voimalla!
Onnea etsimässä
Mä taidan olla ponipoika...
Jillan blogi

Ja jos teistä linkatuista joku innostuu haasteen tekemään, niin tässä muutama kysymys, vapaavalintaisesti saa vaihtaa näitä noihin kysymyksiin, mihin mä vastasin tai tehdä kokonaan niillä tai näillä tai pistää itse vaikka puolet lisää :)

1. Kertoisitko jotakin itsestäsi? Perustietoja, muille usein yllätyksenä tulevia asioita, outoja tapoja.. Ihan mitä mieleen juolahtaa!
2. Millaisia ovat tallirutiinisi?
3. Millainen/millaisia ovat olleet hevoset, joihin olet itse tykästynyt kaikista eniten?
4. Oletko saanut hevosiin välinpitämättömästi tai jopa inhoten suhtautuneita ihmisiä kiinnostumaan hevosista ja hevosurheilusta? Jos olet, niin miten ja millä tavoin?
5. Mikä on mieleesi vahvimmin painunut muisto hevosten parista?
6. Mikä on oman blogisi suosikkipostauksesi?
7. Millaisia ovat tulevan vuoden suunnitelmasi hevosten parissa?
8. Mitä mieltä olet hevosten liikkumisesta liikenteen seassa? 
9. Mitä ominaisuutta/ominaisuuksia pidät tärkeimpänä hevosessa?
10. Mikä on paras lukemasi hevosiin liittyvä kirja?
11. Nimeä viisi mieleesi jäänyttä hetkeä bloggaamisen tai blogien parissa

4 kommenttia:

 1. Heips, vastavierailulla olen! :) Kivan oloinen blogi sullakin, hienoja kuvia! Islanninhevosissa on kyllä sitä jotain, kuin myös shetlantilaisissa ja suomenhevosissa, voin siis myös allekirjoittaa tämän! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kovasti kommentista! Haha, loistavaa että löytyy noillekin roduille kannattajia :D

   Poista
 2. Kiva kun teit tän haasteen! :) itsellänikin on aina hankaluuksia vastata jos joku kysyy suosikkihevostotua... Issikka ja suokki kun ovat molemmat niin ihania rotuja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä mä näitä ihan mielellään teen, kiitoksia vaan haastamisesta :) Niinpä, ja toki noiden lisäksi löytyy monen monta muutakin kivaa rotua.. Mutta miksi valitsemaan yhtä, kun voi samalla vaivalla tunnustautua monen eri rodun kannattajaksi :D

   Poista