sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Kahdelta on hämärää

Ei sitä välttämättä paljaalla silmällä huomaa, mutta kameralta kylläkin. Pimeä tulee niin kovin aikaisin, varsinkin, kun ei ole lunta valaisemassa.


Pitkästä aikaa tuli napattua kamera mukaan tallille lauantaina 12.12., ajatuksena napsia kivoja kuvia, koska kyllähän nyt kahdelta vielä on valoisaa. Okei, on ehkä vähän hämärää, mutta kyllä täällä pitäis kuvia saada. Muutama testikuva ja no, niinno... Melko heikkoa on, mutta ehkä nää saa vielä koneella muokattua kivoiksi?

Kotona kuvat koneelle, selaus läpi, jatkoon päässeitä räpsyjä melko vähän. Gimp auki, yrityksiä ja erehdyksiä ja taas yrityksiä. Entä Photofiltre? Juuei, sama meininki edelleen. Huonoista parhaat ja niillä mennään?Oon muuten niin varma, että oon ottanut Jazzista aiemmin melkein samanlaisen kuvan!
Joo, ei näitä kyllä mun skilsseillä miksikään mestariteoksiksi muuteta. Kohinaa on ja sävyt vähän mitä sattuu, eikä taida tarkennuskaan ihan huippuluokkaa olla. No ei sitten, mutta mitäs käy, jos lisätään vähän tota ja poistetaan tota? Eli pitkästä aikaa, muokataan ne kaikkea muuta kun normaaliksi! Ja sehän onnistuu, ööö, aina ja jokaiselle kuvalle? 


Tähän napsuttelin vaan randomisti Photofiltressä vähän kaikkea ja vähän tosi sekaisin, mutta tykkään kyllä lopputuloksesta :)


Aika peruskamaa, kun mä yritän muokata tumman hepan kuvaa jotenkin erilailla. Kontrastit tappiin ja värit ja valot suunnilleen sinnepäin, helppoo ja kivaa.


Tän lopputulos jopa vähän yllätti mut, koska tää on sitä samaa "vähän tota ja tota, eikun ei sittenkään tota noin paljoo" kastia muokkauksiensa kanssa. Varmaan eka mun muokkaama tän tyylinen, mutta näitä pitää kyllä saada lisää!


Yksi ponikuva, kolme muokkausta. Enkä oikeestaan ees tiiä, että mistä tykkäisin eniten. Nää on kaikki saatu aikaan ihan vaan Photofiltren filttereillä, ite jopa vähän yllätyin, kun löysin nää. Varsinkin toi keskimmäinen sai oman leuan kyllä loksahtamaan!

No nähtävästi onnistuu, koska kyllä nää omaa silmää ainakin miellyttää. Ei nää ehkä mitään virallista kamaa oo, kun tällä lailla menee yli, mutta toisaalta nuo alkuperäisissä näkyvät ongelmat ei kyllä näistä niin heti hyppää silmään, kun keskittyy tohon muokkaukseen. Kuten siis jo sanottu, helppoo ja kivaa.

Kaikesta helppoudesta ja kivuudesta huolimatta ois silti ihan kiva, jos sais otettua kunnollisiakin kuvia, esimerkiksi tuolla joulukuun harmaudessa ja maneesissa. Että oisko kivat kirkkaat pakkaskelit ja lumi mitään, oisko, häh? Nyt on jo joulukuu, että vois ollakin!

Tääkään asia ei kuitenkaan valittamalla parane, että ehkä vaan pitää napata se kamera käteen ja lähteä säätämään useammin kuin kerran syksyssä, niin eiköhän se taas tästä. Ja jos ei, niin onneksi kohta on taas kesä ja käsissä kasapäin kivoja vauvakuvia. Helppoo ja kivaa.

2 kommenttia: