maanantai 7. maaliskuuta 2016

DIY: tallilapaset

Tallilapaset, kolmisormilapaset, pikkurillilapaset... Rakkaalla lapsella (ja lapasella) on monta nimeä! Nyt kyseessä on kuitenkin tuollaisten lapaskummajaisten (jep, muut kun heppatyypit ei vaan tajuu näitä) tekeminen itse, eikä oo nimittäin ees vaikeeta :) Tällä kertaa muutama vaihekuva mukana, kun niitä edellisessä diy-postauksessa (heijastinliivin tuunaus) toivottiin!

Ensin neuloin ihan normaalisti lapaseen varren ja peukalon kohdan. Sen jälkeen googlettelin netistä sormikkaaseen ohjeen, tein pikkurillin sen neuvojen mukaan ja sitten taas lapasena loppuun. Kuvia näistä vaiheista valitettavasti ei toiminnan nopeuden vuoksi ole, kun koko ajan oli sellainen "joo otan kohta ne kuvat" miete, mutta sitten tajusinkin lapasten olevan jo valmiit...

Parista seuraavasta linkistä näkee kuitenkin lapasen ja sormikkaat kuvien ja ohjeiden kera hyvin, jos kiinnostaa käydä katsomassa: lapaset ja sormikkaat.Neulomisen jälkeen halusin kuitenkin vielä vähän jatkaa näitä, sillä kyseessä ei suinkaan ole ensimmäiset tälläiset lapaset mulla tallilla. Aiemmat on olleet hyviä, mutta ajoittain pitoa on kaivannut lisää. Niinpä nämä uudet saivatkin "kriittisiin" kohtiin eli peukalonhankaan ja nimettömän ja pikkurillin väliin tekonahasta vähän vahviketta! Leikkasin palat ja ompelin ne sitten kiinni pienillä pistoilla, jonka jälkeen vielä pykäpistoilla, että ne pysyisivät napakasti kiinni.Käytössä todettu oikein toimiviksi ja pitäviksi, tämmöiset pitää varmaan tehdä ensi talveksi fleecevuorella niin sormet tarkenee kylmemmälläkin :)

2 kommenttia:

  1. Voi kun kivat! Pitää varmaan itsekin kokeilla:) kiva kun jaat näitä hauskoja "vinnkkejä" täällä blogissa. Noi on tosi hienon näköset! Mistä ostit tota nahkaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! :) Nahka on tällä kertaa kaverilta ostettua, yleensä oon ostanut Eurokankaasta, mutta kun tätä etsin niin siellä ei ollut tämmöisempää mattaisempaa ollenkaan. Myös varmasti netissä toimivista kangaskaupoista löytää :)

      Poista