torstai 24. maaliskuuta 2016

Ratsastuspäiväkirja

Vihko, into asioiden muistiin kirjoittamiseen, kasa leikeltyjä lehtiä, muutama osuva quote, sakset, liimaa ja vähän aikaa, niin ratsastuspäiväkirja valmistui alta aikayksikön!


Oon aina ollut sellainen ihminen, että tykkään kirjoittaa kaikenlaista muistiin. Perinteisen päiväkirjan kirjoittaminen kulkee aina jaksottain, toisinaan sitä jaksaisi tehdä vaikka kuinka paljon ja toisinaan ei suju yhtään. Tallielämälle mulla on kuitenkin lähestulkoon aina ollut oma päiväkirja, jonne on aika hyvällä menestyksellä tullut raaputeltua. Muutama vihko on kadonnut jonnekin, mutta ensimmäinen taitaa olla edelleen tallessa. Sieltä löytyy suurinpiirtein minuutin tarkkuudella kaikki, mitä tallilla tuli tehtyä, muun muassa kaikki talliin tai tarhoihin talutetut hepat, käydyt keskustelut, hoidetut hepat, ratsastustuntien ohjelmat... Ihan tosi pilkuntarkkaa tietoa niistä ajoista!

Nykyään kirjoittaminen ei ole ihan niin tarkkaa, mutta pääkohdat tulee silti kirjoiteltua. Pari viimeisintä vuotta oon raapustanut samaan vihkoon, mutta tälle vuodelle halusin ihan uuden vihon. Niinpä marssin kauppaan ja ostin tuommoisen aika tavallisen kierrekansivihon. Oon jo ties kuinka kauan silpunnut vanhoja lehtiä aina ehtiessäni, joten samalla pääsi osa lehdistä leikatuista lausahduksista ja kuvista hyötykäyttööön. Tulostin myös muutaman oman suosikkikuvan, niin sanontoja kuin omia heppailukuvia. Sitten vaan kuvien sommittelu, leikkaus ja liimaus ja kannet olivatkin valmiina!


Kansien lisäksi vihkoon kuuluu tietysti paljon muutakin. Kuukaudet on erotettu toistaan siten, että jokainen kuukausi saa oman "kansilehden". Sen jälkeen on päivämäärien mukaan selityksiä ja muistiinpanoista tunneista. Toisiin riittää tekstiä vaikka ja kuinka, toiset tunnit saa selostettua lyhyesti ja ytimekkäästi. Ennen seuraavan kuukauden alkua löytyy vielä yhteenveto menneestä kuukaudesta, jotka ovat myös aika vaihtelevan pituisia. Yhteenvedon alta löytyy myös jokin tavoite tulevaisuutta ajatellen. Ihan vihkon loppuun on listattu vielä tunnit ja hevosten nimet, sekä pieni luokittelu sydämien, hymiöiden ja salamoiden avulla. Onneksi harvemmin tulee kuitenkaan noita viimeisiä käytettyä, vaan saa pysytellä kivemmissa kuvioissa ;)

Pidättekö te päiväkirjaa omista ratsastuksistanne tai tallilla puuhailemastanne? 

2 kommenttia:

 1. Mä pidän päiväkirjaa ponin liikuttelusta, jotta muutkin ja minä näkevät, ketkä ovat tehneet mitäkin sen kanssa :)
  Tosin sulla on paljon tarkempi ja hienompi:oo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päiväkirja on varmasti myös kätsy tolleen useemman ihmisen tekemänä, näkee ja muistaa muidenkin touhut :) Tuo tarkkuus tulee vähän vahingossa, jotenkin yrittää pitää asian yksinkertaisena, mutta yleensä tulee kerrottua sitten aika tarkasti... Mutta ainakin kiva lukea myöhemmin!

   Poista