sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Hiljaa hyvä tulee

Eikä hosumalla saa kuin kusipäisiä kakaroita.

Niemenpellon Minella
Poniprojektia on jatkettu hitaasti ja harkiten, mutta joka kerta edeten. Tällä hetkellä poneilla on takana neljä ohjasajokertaa, nää kuvat on kolmannelta kerralta. Kaikki ponit lähtee laitumelta kavereiden keskeltä helposti mukaan, kulkee taluttaessa nätisti, osaa seisoa käytävällä ja karsinassa paikoillaan hoitaessa ja hyväksyy varusteet mukisematta. Tammat ollaan päädytty ajamaan enkkuturpiksella, jolloin ne ei huido päätään jokaiseen suuntaan ja varsinkin alussa saivat maistella kuolainta ihan niin paljon kuin halusivat. Kipinä puolestaan pysyy päänsä kanssa rauhallisempana hannoverilaisella, joten sen kanssa ollaan käytetty sitä.

Niemenpellon Kupari
Ollaan edelleen pidetty harjoitukset hyvin lyhyinä, mutta sitäkin tehokkaampina. Muutama kierros kenttää tai maneesia ympäri riittää, kun matkaan sisällyttää useita pysähdyksiä ja erilaisia suoria teitä kentän halki. Harjoituksen lyhyyden lisäksi lopetetaan hommat aina niiden sujuessa hyvin, jotta niin poneille kuin ihmisillekin jäisi onnistunut fiilis.

Niemenpellon Kipinä
Kaikki kolme alkavat pikkuhiljaa ymmärtää pysähdyksen ja liikkeelle lähdön avut, kääntymisessä tarvitaan vielä taluttajalta hieman tukea. Varsinkin Kipinä tuntui kokevan viime kerralla todellisen valaistumisen pysähdyksen kanssa, muutama pysähdys taluttajan kanssa yhtäaikaa ponin seisahtuessa muutaman nanosekunnin aiemmin vähän vahingossakin ja sen jälkeen useampi hieno pysähdys taluttajan eteenpäin kävelemisestä huolimatta. Ja hurjasti kehuja!

Ohjasajamisen lisäksi ollaan käyty nyt kerran ihan vaan taluttamassa poneja, sillä näillä on mahdollisesti näyttelyreissuja edessä tulevaisuudessa. Tärkeää olisikin osata kulkea vierellä reippaasti niin käynnissä kuin ravissakin ja pysähtyä, sekä tietysti myös malttaa seisoa paikallaan. Myös jouhet on saaneet osakseen erityiskohtelua, kun ollaan selvitelty ja kiillotettu niitä. Myöhemmin luvassa on myös pesuoperaatio.

Niemenpellon Mirham
Ja mites ne meidän ajoponit sitten?

Ollaan tehty nyt niin, että ohjasajetaan kaikki kolme varsaa ja ajetaan aina toinen poni, Mirham tai Jazzi. Kumpikin osaa kulkea suht hyvin jo ilman vieressä tai edellä kävelevää ihmistä, pientä kiemurtamista ilmenee silloin tällöin, mutta suurin osa lenkistä sujuu jo tosi hienosti toisen istuessa kärryillä ja toisen kävellessä takana. Jazzillahan on vähemmän ajokokemusta kuin Mirhamilla, mutta se on hurjan fiksu poni ja oppii kyllä ihan tosi nopeasti, joten ponit onkin oikeastaan aika samantasoisia. Tähän asti ollaan ajettu noin kahden kilometrin lenkkiä, mutta matkaa ja vauhtia olisi tarkoitus alkaa hieman lisäämään. Tarkoitus on kuitenkin pääasiassa pitää homma poneille ja meille mukavana, mutta koska kumpikin poni on aina iloisella mielellä liikkumassa, ei pidempi lenkki varmasti ole pahitteeksi. Ja mikäs noilla on ajellessa, kun homma toimii ja seura on hyvää!

6 kommenttia:

 1. Ei vitsi että tykkään nuorempien ponien väreistä! :)

  http://tallintarinoita.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis nää on kyllä ihan hurjan kivoja kaikki! Ja nuo tukat on kyllä vuotiaiksi ihan hurjia :D

   Poista
 2. Pakko vielä kysyä, että olisiko sinulla mahdollisesti yhtään rakennekuvaa Minnistä? Meillä on facebook ryhmä Minnin varsoille ja olisi hienoa, jos sinne saisi hyvän kuvan myös Minnistä.

  Jos sinulta ei löydy, mutta tiedät jonkun jolla olisi sellainen kuva Minnistä, niin voisitko ilmiantaa tälläisen ihmisen minulle vaikka sähköpostilla! :) t. Veera

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakennekuvasta en oo varma, mutta eiköhän oo muutama sellainenkin muistikortille tarttunut :) Sit löytyy varsakuvia Minerista, Mini-Miistä, Mirhamista, Minellasta ja muutama Millistä. Näistä varsinkin kolmesta ensimmäisestä on Minnin lisäksi tullut kyllä räpsittyä kuvia, eli jos niitä löytyy joltain kiinnostusta nähdä, niin täältä sais. Onks siulla antaa sähköpostia, niin voisin noita kuvia laitella (mielellään google driven tai onedriven kautta)? :)

   Poista
  2. Nitroruf@hotmail.com löytyy :) Olisi mahtavaa jos voisit Minnistä ja varsoista laittaa muutamia kuvia minulle. :)

   Poista
  3. Jees, laitoin kuvat drive-kansioon ja jaoin sen sulle, toivottavasti tuli perille! :)

   Poista