torstai 22. joulukuuta 2016

22. luukku - Joulupuu on rakennettu


Joulupuu on rakennettu, joulu on jo ovella.
Namusia ripustettu ompi kuusen oksilla.


Meillä joulukuusen koristelu on aina ollut koko perheen tehtävä. Mulle se on erityisen tärkeä ja kiva tehtävä, usein koristelusta tulee se lopullinen joulufiilis. Muistan, kuinka lapsena ärsytti äidin komentelu koristeiden paikasta. Nyt teen samaa itse: ei tuota tuon viereen, älä laita niin lähekkäin, tää on parempi siihen. Tämä tapa on luultavasti tarttunut ja tulee aina tarttumaan vanhemmilta nuoremmille, eli ehkä se pikkuvelikin saa joku joulu päättää, mihin koristeet ripustaa ;)


Kuusen pienet kynttiläiset valaisevat kauniisti.
Ympärillä lapsukaiset laulelevat sulosti.


Tänä vuonna meidän kuusi on aika simppelisti koristeltu: valot, punaista, valkoista, kultaista. Valot ja kultanauhat meillä on ollut kuusessa niin kauan kun mä muistan, eikä kuusi olisi kuusi ilman niitä. Muut koristeet sitten vaihtelee, mutta kyllä niistäkin aina tietyt lempparit tulee valikoitua ja oksille laitettua. Esimerkiksi nuo punaiset kuuset on sellaiset, jotka mä aina joulusta toiseen kaivan esille koristelaatikosta.


Kiitos sulle, Jeesuksemme, kallis Vapahtajamme,
kun sä tulit vieraaksemme, paras joululahjamme.


Koska koristeita on kuitenkin kiva hankkia ja tehdä, vaihtuu jotkut jutut joka vuosi. Tämä kuusi sai edellisistä poiketen oksilleen itse tehtyjä soodataikinasydämiä, sekä tontun. Tuo tonttu on mun mielestä tosi symppis ja istuu kyllä oksalleen erinomaisesti, myös väriensä puolesta.


Tykkäättekö te kuusen koristelemisesta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti