torstai 1. kesäkuuta 2017

Projektiponit ajelulla

Poniprojektin viime viikko, ajelulla Matti, Kupari ja Minella.

Postauksen kuvat © Ella R.

Ensimmäisenä otettiin ajoon Matti. Sillä on ohjasajettu alkukeväästä ja sen sujuessa hyvin totutettiin poni kärryihin. Matti oli alkuun aika herkkä takapuolensa suhteen, joten aisojen osumista peppuun on tämän kanssa harjoiteltu melko paljon. Koska poni on pieni ja aisojen väli sille melko leveä, alkoi se nopeasti tekemään mutkat niin, ettei aisa osunut poniin ollenkaan. Tämmöinen välttely ei kuitenkaan ollut se mitä me haluttiin, joten ponia on käännelty mahdollisimman paljon ja erilaisia kurveja. Nyt ollaan siinä tilanteessa, että kääntyminen sujuu, homma toimii kivasti ja aisat ei enää jännitä, vaikka ne osuisivatkin.


Viime viikon ajokerralla päästiin ottamaan ponin kanssa myös ekoja raveja kärryjen kanssa. Matti oli hurjan fiksu ja kiva, teki siirtymiset nätisti ja ravasi tosi hyvin. Ennen ajamista annettiin sen juosta hetki irtona maneesissa, koska poni oli melkoinen sählä ja kanavoi ylimääräisen energiansa vähän väärin. Juoksentelun jälkeen meillä olikin tosi rento ja hyväntuulinen poni, jonka kanssa oli kiva touhuta :)Seuraavana ajettiin Kupari. Se on toiminut ihan superhyvin ajossa viime aikoina ja niin toimi nytkin! Talutin ponia alkumatkan, mutta koska naru sai roikkua löysänä eikä mulla ollut ollenkaan virkaa ponin suorituksessa, irrotin narun. Ja Kupari jatkoi hienosti toimimista koko loppumatkan! :)


Viimeisenä vuorossa oli Minella. Sekin toimii tosi hyvin, mutta tarvitsee taluttajalta vielä vähän enemmän varmistusta ja tukea, kuin Kupari. Niinpä Sini talutti koko matkan, mutta kuten näistä kuvistakin näkee, sai naru olla melko löysänä. Tämänkin kanssa päästään siis varmasti kohtapuoliin ajelemaan ilman taluttajaa. Ja se taluttajasta ja vierellä kävelijästä eroon pääseminen itseasiassa onkin seuraava tavoite kaikkien kanssa, eli itsenäistä ajamista kohti ollaan jokaisen kanssa menossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti