torstai 20. heinäkuuta 2017

Kolmen hevosen viikonloppu

Disa, Samba ja Peetu, perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina.

Veera oli viime viikonloppuna reissussa, ja pyysi mua liikuttamaan Disan lisäksi myös WPB-tammansa Samban, sekä suomipoika Peetun. Samaisena viikonloppuna juostiin Mikkelissä myös St Michelit, mikä tietää aina töitä: tälläkin kertaa raviksella tuli vietettyä noin yhdeksän tuntia viikonlopun kumpanakin päivänä. Mutta yhdeksän jälkeen vuorokauteen jää vielä monta käyttökelpoista tuntia, joista osa oli mielettömän kivaa päästä viettämään yhden tutun ja kahden vähän vieraamman kaviokkaan kanssa :)


Perjantaina kävin liikuttamassa kolmikon ennen mun normaaleja töitä, eli aamulla. Ekana vuorossa oli Disa, jonka kanssa käytiin heittämässä vajaan tunnin mittainen maastolenkki. Poni oli perus oma itsensä, toimi kivasti, kulki hyvin ja saatiin jopa ihan supertasaisia tölttipätkiä vedettyä, vaikka Disa vähän ravivahvempi onkin eikä sillä oo tölttiä treenattu. Seuraavana vuorossa oli Samba, jonka kanssa tein maastakäsittelyä narussa. Tehtävinä oli erilaisia väistöjä, pysähdyksiä ja peruutuksia, jotka poni hallitsi varsin mallikkaasti. Multa alkoi vähän jo ideat loppumaan, joten loppuun vielä heittelin ponia mun omalla hupparilla, mihin Samban mielipide oli lähinnä vaan että "Aha, oliks sulla muuta vielä?" :D Viimeisenä tein hommia Peetun kanssa, sen ohjelma oli maastakäsittelyä irtona. Ruuna oli kolmikosta selkeästi epäluuloisin ja testaili jonkin verran, esimerkiksi taluttaessa pysähtelemällä tai hoitaessa sähläämällä. Kun päästiin kentälle hommiin se kuitenkin keskittyi tosi hyvin ja toimi ihan niin kuin mä sitä pyysin. Tein sen kanssa pitkälti samoja asioita kun Sambankin, erona vaan se, että Peetu oli irti. Eikä muuten oo omena kauas puusta pudonnut, Peetu muistuttaa pitkälti emäänsä Riemua, joka mulle on tuttu Niemenpellosta.

Lauantaina kävin kolmikon luona ravien jälkeen Sinin kanssa. Myöhäisen kellonajan vuoksi Peetu ja Samba saivat vapaapäivän ja tein Disan kanssa reilun puolen tunnin kevyen koulutreenin kentällä. Mitään varsinaista tehtävää meillä ei ollut, vaan ratsastus koostui askellajien läpikäymisestä, taivutteluista ja väistöistä. Muutaman viikon takaisen oivalluksia sisältäneen ratsastuskerran jälkeen - josta on tulossa postaus kuvien kanssa - Disa on alkanut toimimaan paremmin ja paremmin,  joskin lauantaina meno oli aikalailla humputtelua. Siitä huolimatta hyviä pätkiä oli kivasti :)


Sunnuntaina oli puolestaan Disan vuoro pitää vapaata, kun ravien jälkeen ohjasajettaviksi pääsivät Samba ja Peetu. Sambaa ei oltu ohjasajettu hetkeen ja aluksi homma oli hakusessa paitsi ponilla myös mulla, sillä olin ihan solmussa megapitkien kangasohjien kanssa (siis sellaisten oikeiden ohjasajo-ohjien, mutta kun oon tottunut niihin lenkkiohjiin niin oli vähän vaikeaa). Pikkuhiljaa alettiin kuitenkin kumpikin saamaan pakettejamme kasaan: Samba alkoi kulkea oikeinpäin ja mä sain ohjat järjestykseen käsissäni. Liekö asioilla ollut joku yhteyskin. Samba toimi ohjasajossa tosi nätisti, se kuunteli ääniapuja hyvin ja ohjasavuiksi riitti pienenpieni merkinanto. Lopeteltiinkin hommat puolen tunnin jälkeen, kun homma pelasi hyvin.

Peetun kanssa ohjelmassa oli siis samaa hommaa. Suomipoika ei ollut enää yhtään niin epäluuloinen kuin perjantaina, vaikka testaamista ilmenikin edelleen vähän. Ohjasajossa myös Peetun kanssa oli alkuun hakemista, ruuna spookasi yhtä kentän kulmaa ja koitti välillä päättää reiteistään itse, mutta nopeasti alkoi kyllä toimimaan niin kuin mä pyysin. Peetu pääsi tekemään hommia käynnissä ja ravissa, sekä lyhyen laukkapätkän verran kumpaankin suuntaan. Ääniavut menivät perille hyvin ja alun testailun jälkeen myös kääntymiset toimivat tosi hyvin. Siivottiin Peetun kanssa vielä kenttä hommien lopettamisen jälkeen, perjantain maastakäsittelyhommat olivat ilmeisesti menneet hyvin perille, sillä poni seurasi mua (tai mun leipätaskua, who knows) melko tiiviisti koko kierroksen. Sunnuntaina lähdin ajelemaan kotiinpäin puoli yhdentoista aikaan, eli aika myöhään meni silloinkin.. Mutta ei se mitään, koska kivoja kaviokkaita oli koko viikonloppu täynnä :)

2 kommenttia:

  1. Ihanaa kun jokaisella naama ja karva ihan pihkassa. :D Mutta kiitos vielä tosi paljon auttelusta! Tuu joku päivä noita muitakin vaikka testaamaan selästä käsin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha joo, ei oikeen putsausyritykset tuottanu tulosta :D Ei mitään, noitten kaa oli kiva touhuta! Ja joo, voisin vaikka tullakki :)

      Poista