tiistai 28. marraskuuta 2017

Koulutunnilla

Nää kuvat on jokseenkin poikkeuksellisia viime aikoihin verrattuna: meidän tunti pidettiin perjantaina ja mun ratsuna on suokkitamma Nata. 

Postauksen kuvat © Ella R.

Palasin siis takaisin ratsastuskoulun tunneille elokuussa, jolloin tarkoituksena oli ostaa kymmenen kerran kortti ja jäädä sitten taas tunneilta pois. Kymmenen kertaa tuli ja kymmenen kertaa meni, mutta tuntien suhteen oli kiva fiilis, joten ostin kuitenkin vielä uuden kortin. Suunnilleen samoihin aikoihin, itseasiassa vikalle kerralle mun ekaa korttia, palasi pienimuotoiseen tuntikäyttöön suokkitamma Venla, jolla menin aika paljon pari syksyä taaksepäin. Siinä vaiheessa oltiin Katin kanssa ainoat vakkariratsastajat meidän tunnilla, ja kun Kati oli mennyt jo pidempään samalla hevosella, otettiin myös mulle vakkariheppa, Venla. Nykyään meidän tunti onkin enemmän "valmennustyyppinen", kun kaikki vakioratsastajat menee samoilla hepoilla ja pääsee seuraamaan kehitystä niiden kanssa.


Viime perjantain tunnin menin kuitenkin poikkeuksellisesti siis suokkitamma Natalla, jotta saisin vähän tutustua siihen, koska tammaa mietittiin mun katrillihepaksi. Ja vitsi, miten vaikeeta olikaan mennä niin erilaisella, mutta silti osittain tosi samanlaisella hevosella! Kummastakin löytyy vauhtia ja apujen ja oikeastaan koko oman olemisen kanssa saa olla aika tarkkana, mutta siinä missä Venla kuumuessaan lisää vauhtia ja painuu ennemmin kuolaimen alle, alkoikin Nata katselemaan yläkautta silmiin. Niinpä pidätteet pitikin suunnata enemmän alaspäin, kun taas Venlan kanssa nimenomaan ylöspäin :D


Tunnin aiheena oli pohkeenväistöt ja loivat kiemuraurat, jotka sujuivat kummatkin vähän vaihtelevalla menestyksellä. Alkutunnin pohkeenväistöt sujuivat muutaman kerran ihan tosi hyvin, kun sain kiinni siitä tyylistä, jolla just toi heppa lähti toimimaan. Oikeastaan vähän samoin kävi myös loivien kiemuroiden kanssa. Vauhti piti pitää maltillisena koko ajan, ja taivuttamisen kanssa sai olla tarkkana. Kuten pohkeenväistötkin, myös loivat kiemurat sujuivat alkutunnista paremmin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti