tiistai 27. maaliskuuta 2018

Disa: takaisin satulaan

Disan kanssa touhuiluun on tullut aikalailla alkuvuoden mittainen tauko, koska kolme ilvestä kävi vierailulla tarhassa tammikuussa. Tauosta huolimatta homma sujui yllättävän kivasti, kun viime perjantaina pääsin pitkästä aikaa kipuamaan tamman selkään.


Olin etukäteen aika vähän epäluuloinen homman toimimisen suhteen tauon takia, ja Veerakin varoitteli vähän, että Disa voi tarhasta hakiessa taas vähän jekuttaa. Kesällä me käytiin parikin kertaa pientä väsytystaistelua tamman kanssa, kun se keksi leivän saamisen jälkeen poistua nopeasti takavasemmalle, eikä sitten heti päästänytkään lähelle. Varasin siis taskut täyteen leipää ja valmistauduin syöttämään ne Peetulle, joka on aina tulossa kaveeraamaan, vaikkei olisi edes leipää. Eikä ollutkaan iso yllätys, kun Peetu oli eka, joka tarhassa tuli vastaan. Jäin rapsuttelemaan sitä hetkeksi ja saatiin yksi aasikin hetkeksi kaveriksi. Ei kuitenkaan mennyt kauaa, kun Disakin tuli korvat hörössä katsastamaan tilannetta, ja sain napattua sen helpolla kiinni.  

Mä rakastan näiden korvia jotenkin ihan superpaljon :D 

Varustamisen jälkeen suunnattiin kentälle hommiin. Alkuverkkailtiin kahdeksikolla ja ympyröillä, sekä siirtymisillä. Disa oli alkuun vähän jäykkä varsinkin vasempaan, mutta lähti kyllä vertymään tosi kivasti. Välillä mentiin pidempää pätkää samaan kierrokseen tehden taivutuksia niin kaarevalla kuin suorallakin uralla, mutta palattiin myös kahdeksikolle takaisin loppuravailun ajaksi. Mun epäluulot hepan toimimisen ja oman ratsastuksen suhteen olivat onneksi turhia, koska oikeat nappulat löytyivät suht helposti. Disa ei oo mikään maailman helpoin saada kulkemaan oikein päin, ja mulla meni viime kesänä jonkun aikaa, että hyviä pätkiä alkoi tulla. Sitä mukaa, kun ponin sielunelämään pääsi enemmän kiinni, on niitä pätkiä onneksi tullut aina useammin, ja nyt tauonkin jälkeen homma toimi kivasti :)

Kenttähommien jälkeen oli vielä pakko käydä nauttimassa ponin kanssa maaliskuun auringosta maastossa, kun käytiin ottamassa pari laukkapätkää ja loppukäynnit siellä. Parasta!

Jäin vielä rapsuttelemaan näitä hetkeksi kun vein Disan tarhaan, kun se ja Peetu oli kunnon syliponeja kumpikin :>

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti