tiistai 10. huhtikuuta 2018

Hevoset-messut 2018

Tampere, sunnuntai 8.4.

Maija-Riikka Pellikka - Romeon Poju

Startattiin Annin ja Veeran kanssa auto sunnuntaiaamuna puoli kuuden aikaan ja lähdettiin ajelemaan kohti Tamperetta. Ajatuksena oli ehtiä Anna-Julia Kontion esteklinikan aikana perille, mutta oltiinkin jo vähän ennen yhdeksää jonottamassa muiden aikaisin saapuneiden kanssa sisälle pääsyä. Ennen klinikan alkua tehtiin nopea katsaus expoalueelle, muttei vielä sorruttu ostamaan mitään.

Aura Mäenpää - Rhydymeirch Forever-in-Blue-Jeans 

Anna-Julia Kontion klinikassa ratsasti Emma Tallberg hevosellaan Dobbelt Quidam. Isossa osassa olivat perusratsastus, verryttely ja hevosen jumppaaminen, eli jokapäiväisessä ratsastuksessa tärkeät asiat. Tehtävät olivat sellaisia, joita Juuli kertoi tekevänsä omien hevostensa kanssa päivittäin. Mulla oli aika isot odotukset klinikan suhteen, ja ehkä osittain niistä johtuen se ei tuntunut yltävän sille tasolle, kuin olisin odottanut. On tietysti aina mielenkiintoista päästä seuraamaan ratsastusta ja valmentamista tuolla tasolla, mutta silti jostakin syystä valmennuksen anti tuntui jäävän vähän vajaaksi.

Marja Tetri-Rantanen - Pörnä-Poika

Petra Mattila - Valon Veikka

Klinikan jälkeen suunnattiin takaisin myyjien luokse, ja pyörittiinkin useampi tunti kojujen antia tarkastelemassa. Mulla ei ollut varsinaista ostoslistaa, mutta katselin hanskoja ja otsapantoja vähän sillä silmällä. Oltiin suunniteltu, että ostetaan vaan tarpeellista ja pidetään homma tarkasti kurissa, sekä toki tuetaan toisiamme näissä päätöksissä. Ostoskasseja ei kuitenkaan alkanut kertyä oikein kenenkään olalle, ja lopulta tuettiinkin enemmän ostoholismia kuin järkeviä ostoksia: ihan sama kuka mietti ja minkä ostamista, oli kahden muun vastaus "Osta osta!"

Kierrettiin kaupat varmaan viidesti ympäri, mutta mustia roeckleitä ei löytynyt oikeassa koossa ja otsapannat olivat ponipäähän liian isoja. Niinpä ostin ratsastussukkia ja "jumpparepun", koska tyhjin käsin ei kuulemma saa messuilta poistua. Lopulta päädyin sovittelemaan kypäriä, ikivanha Halorider ei taida nimittäin enää juurikaan turvallisuusvaatimuksia täyttää. Sovitetuista malleista Back on Trackin EQ3 tuntui omaan päähän sopivimmalta, mutta siinä vaiheessa messuja oikeita kokoja ei enää ollut jäljellä. Viimein heräteostoksena kotiin lähti Equestrian Stockholmin takki, jonka ostamista ehdin kotimatkalla kauhistelemaan moneen kertaan. Onneksi se on kuitenkin niin superkiva, ettei sittenkään taida harmittaa.

Linnea Haukilehto - Hiiden Linkman
Raahasin kameraa reippaasti mukana koko messupäivän, ja räpsin kuvia aikalailla fiiliksen mukaan. Suomenhevosten 100cm -luokka katsottiin kokonaisuudessaan, ja siitä kertyikin eniten kuvia. Kuvat näyttivät kamerassa aika mitäänsanomattomille ja poistelinkin niitä aika paljon jo kameralla. Mun luotto hallikuvia kohtaan ei ole kovin korkealla, koska niin usein käsissä on ollut pelkkää epätarkkaa kohinaa oudoilla väreillä. Messukuvien kanssa kävi kuitenkin paljon paremmin, ja mielessä kävikin jo ajatus lähteä kuvaamaan kisoja kevään aikana johonkin.

Marja Tetri-Rantanen - Niisun Nestori
Viimeisenä ohjelmanumerona katsottiin vielä Henri Ruosteen kouluklinikka, jossa ratsasti Antti Lehtilä. Tältäkin klinikalta odotin aika paljon, ja tällä kertaa omat odotukset täyttyivätkin enemmän. Tykkäsin erityisesti Ruosteen tavasta valmentaa: hän kommentoi ratsukon suorittamista koko ajan, löytäen pientä tai isompaa kehuttavaa kaikesta, ja korosti virheiden olevan olennainen osa treeniä ja rajojen löytämistä. Vaikka klinikan tehtävät olivat kaukana omasta tasosta, siitä sai motivaation lisäksi paljon hyviä oppeja ja muistettavia asioita omaan ratsastukseen. Ja vaikkei kaikkea osaisi kääntää opiksi itselleen, niin onhan rautiaat läsipäät sukilla aina kivannäköisiä katsoa :)

Antti Lehtilä - Le Grand Charmeur

2 kommenttia:

 1. Kuvaaminen messuilla ja maneesissa on kyllä yhtä arpapeliä välillä :D Välillä tuntuu, että säädöt saa kohdilleen, mutta sitten myöhemmin kuvia katsellessa toteankin, ettei kuvista tullut yhtään mitään.. Nää on kuitenkin oikein onnistuneita kuvia! Mua vähän harmittaa, etten päässytkään messuille sunnuntaina, sillä tää kouluklinikka jäi näkemättä. No, ehkei se nyt kuitenkaan maailmaa kaada :D

  welifedream.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo niin on :D Näiden laatuun on kyllä varmasti osasyyllisenä toi mun putki, todisti taas olevansa hintansa arvoinen. Onneksi klinikoita tulee ja menee, ehkä säkin pääset seuraavaa katsomaan :)

   Poista