tiistai 8. toukokuuta 2018

Estetunti Venlalla

Maanantaina palattiin esteiden pariin pitkästä aikaa.

Postauksen kuvat © Ella R. 

Mulla on tullut pääsykokeisiin lukemisen vuoksi vähän taukoa tunneista, ja seuraavat kaksi viikkoa oon taas pois, kun reissaan kokeiden vuoksi Tampereella ja Oulussa. Ehdin kuitenkin edellisellä ja tällä viikolla käydä tunneilla, ja nää kuvat onkin tältä viikolta. Sain pitkästä aikaa ratsuksi suokkitamma Venlan, jolla oon mennyt ennekin paljon. Venla on aika herkkä tapaus, ja se tekee tunteja tosi vähän. Se ei todellakaan oo maailman helpoin ratsastaa, mutta jollain tapaa oon aina tykännyt siitä. Vähän vaikeamman hevosen kanssa tuntuu, että onnistumiset ilahduttaa ja motivoi ihan eri tavalla, ja tän kanssa on kyllä käynyt juuri niin. Välillä meidän meno on ollut enemmän ja vähemmän kaoottista, mutta nää pari tuntia ainakin sujuivat yllättävän hyvin, kun yleensä muutama ensimmäinen tunti on mennyt tuon kanssa toimivia juttuja mieleen palautellessa.


Tuttuun tapaan vauhdikasta menoa oli luvassa, mutta homma kesti (vähän mun yllätykseksi) ajoittan myös tosi hyvin kasassa. Oon hypännyt viimeksi joskus syksyllä, eikä Venlallakaan oo viime aikoina taidettu kauheasti pomppia, joten mentiin aika pieniä esteitä koko tunti, hakien lähinnä rauhallisuutta ja varmuutta tekemiseen. Joillain kerroilla tultiinkin tosi rauhassa ja hyvin, ja välillä sitten sen verran kovaa, ettei paljon jäänyt aikaa miettiä mitään, vaan homma meni aika lailla herran haltuun. Ilmeisesti herraan lisäksi myös hevosella kuitenkin oli ihan selkeä visio tekemisestä, koska paljoa ei tamma apuja tai ohjeita tarvinnut :D

Yhdessä suunnanvaihdossa piti tehdä laukanvaihto, ja se sujui joka kerralla tosi nätisti, ilman hitaampaan askellajiin siirtymistä. Pätevä kouluponi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti